Abonneer je gratis!

Blogs & Columns

 • Aardgasloos wonen: overtuig je klant met een ijzersterke boodschap
  Het woordje ‘gasloos’ ligt momenteel bij iedereen op de lippen. Het kabinet wil namelijk dat de Nederlandse woningvoorraad in 2050 volledig van het aardgas af is. Een ambitieus plan waar installateurs een belangrijke rol in zullen spelen. Het is immers de installateur die de aardgasloze oplossingen gaat aanbieden. Het biedt onze branche grote kansen, maar dan moeten we onze klanten wel met feiten weten te overtuigen.
  De blog van Rob van Houten
 • De aardgasloze woning is geen luchtkasteel meer
  Een gebouwde omgeving zonder aardgas. Er wordt al járen over gesproken, maar in de praktijk blijft alles bij het oude. Je installeert en onderhoudt nog iedere dag cv-ketels en die zijn gewoon aangesloten op het aardgasnet. Voorlopig is er méér dan genoeg werk, dus je hebt wel iets anders aan je hoofd dan aardgasloze woningen. Herkent jij je in deze omschrijving? Dan moet ik je nu tóch even wakker schudden. Aardgasloze woningen zijn géén luchtkastelen meer. Voor jouw bedrijf is dat geen bedreiging, maar een enorme kans. Zorg dat je er klaar voor bent!
  Column Doekle Terpstra
 • Een energie-efficiënte oplossing verkoopt zichzelf niet
  Onder invloed van de explosief gestegen vraag naar energiezuinigheid, verandert het installatievak in sneltreinvaart. Ontwikkelingen als ‘gasloos wonen’, ‘NOM’ en ‘energieneutraal’ zorgen voor een totaal andere  installatie en daarbij horende nieuw in te zetten producten. Dat is wat mij betreft ook één van de mooie dingen aan de huidige installatiebranche.
  Column Rob vertelt …