Abonneer je gratis!

Installateur 2.0: Casper van Leeuwen

Ons vakgebied verandert in sneltreinvaart, maar als je installateur 2.0 bent ga je daar gemakkelijk in mee. Deze keer is Casper van Leeuwen van Nuoveni de installateur 2.0. Zijn verhaal begint eigenlijk in Australië.

“Een rondreis door Australië inspireerde mij om in kaart te brengen hoeveel kennis er is over duurzame installatietechniek”, vertelt Casper. In dat land was deze kennis namelijk minimaal. “Toen ik terugkwam in Nederland deed ik uitgebreid onderzoek en kwam ik tot de conclusie dat er ook hier sprake is van grote onwetendheid over energiebesparing.”

Casper zorgt er met Nuoveni voor dat deze kennis groeit. “Ik wil iedereen duidelijk maken hoe interessant duurzame technieken zijn. De installateur 2.0 is voor mij een duurzaamheidsadviseur. Iemand die service biedt aan de hand van goed advies en dit onderbouwt met een terugverdientijd of rendementsberekening.”

Kiezen voor de oplossing met het meeste rendement

Advies is ontzettend belangrijk volgens Casper, want het aantal energie-efficiënte oplossingen groeit. “Mensen weten niet wat er mogelijk is, dus je moet verder kijken dan de oorspronkelijke vraag.” Bijsturing is volgens hem nodig bij veel vragen, zoals wanneer een klant een warmtepomp wil in een niet-geïsoleerde woning. “Je moet op basis van het totaalplaatje kiezen voor de oplossing met het meeste rendement. Daarom bied ik een gratis duurzaamheidscheck aan waarbij ik met de klant door de woning loop.”

Goed advies geven zorgt voor een beter imago, dus het levert altijd iets op. “Neem bijvoorbeeld de blog die ik bijhoud. Die wordt gelezen door mensen uit heel Nederland. Zij komen dus ook bij mij terecht met vragen. Als ze ver weg zitten levert dit geen nieuwe klant op, maar ik beantwoord de vragen wel. Dit wordt gewaardeerd.” Daardoor zien mensen volgens Casper een servicegericht bedrijf met kennis van zaken. “Daar komt later misschien wél werk uit voort.”

Iedere uitgave van Koppeling lees je over een andere installateur 2.0. Martijn Verspeek was de installateur 2.0 in de eerste Koppeling.