Abonneer je gratis!

Weetjes, handige apps en coole gadgets

 • Be-O Bottle
  Plastic afval is enorm slecht voor het milieu. Iedere dag een nieuw plastic waterflesje meenemen is dus niet duurzaam. Met de Be-O Bottle is dat verleden tijd. Het is de eerste herbruikbare waterfles, gemaakt van restmateriaal van suikerriet. Daar zie (en proef) je niks van! Het flesje is verkrijgbaar in de kleuren blauw, wit en groen en heeft een bijzonder design. Als de fles leeg is, schuif je hem eenvoudig in elkaar en dat scheelt weer ruimte.
  Ga naar de site van Be-O Bottle
 • MEPcontent Henco Product Line Placer App
  In Revit direct de juiste Henco fittingen toevoegen aan je Henco leidingsysteem? Dat gaat heel eenvoudig met de gratis MEPcontent Henco Product Line Placer App. Zo hoef je niet langer elk component los te plaatsen.
  Download de app
 • Terugdringen slachtoffers koolmonoxidevergiftiging is hard nodig
  Op basis van berichtgeving in de media houdt Geas Energiewacht bij hoeveel gevallen van koolmonoxidevergiftiging er zijn. De laatste jaren is het aantal slachtoffers fors toegenomen: in 2015 waren er 108 gewonden, in 2017 maar liefst 203. De installatiebranche is erg actief om dit aantal terug te dringen. Vanaf 2019 mogen alleen gecertificeerde installateurs nog werkzaamheden aan gasgestookte cv-installaties uitvoeren. Meer informatie is te vinden op www.geas.nl.
  Meer informatie is te vinden op de site van Geas

 • Zehnder WHR 930
  De WHR 930 van Zehnder voor in woningen is een goede keuze bij duurzaam bouwen. Dit warmteterugwinapparaat heeft een hoog thermisch rendement van 95%, is voorzien van een Passiefhuiscertificaat, heeft een EPC-winst tot 0,28 en wordt in Nederland geproduceerd. De WHR 930 is onderdeel van het Greenworksassortiment. Een zeer verantwoorde keuze dus.
  De Zehnder WHR 930 bij Wasco
 • Geberit ProApp
  In de Geberit ProApp voor Android en iOS zie je direct alles wat Geberit te bieden heeft. De app bevat nuttige tools als de productherkenner, diverse installatievideo's en een reserveonderdelencatalogus.
  Download de app
 • Boek: Klanten, wat moet je ermee?
  Een bedrij met volmaakt tevreden klanten die zich zelfs als ambassadeur gedragen, dat wil elke installateur wel. Hoe bereik je dat? Martijn van der Starre helpt je in zijn praktische boek op weg om je bedrijf klantgerichter te maken. Het boek bevat een aantal praktijkvoorbeelden van onder andere de Efteling en Installatietechniek Van Eersel.
  Bestel Klanten, wat moet je ermee?

 • Altijd een koffiezetapparaat bij de hand
  Geen elektriciteit op je klus, maar toch enorm veel zin in een lekkere bak koffie? Geen probleem met het nieuwe koffiezetapparaat van Makita. Aan de zijkant van de DCM501Z klik je de lithium-ion accu van je schroefmachine of haakse slijper vast. een stopcontact heb je dus niet nodig. Met een volle accu zet je ongeveer vijf kopjes koffie. Zowel met koffiepads als met gemalen bonen. Een ideaal apparaat voor vakmannen die op elke klus goede koffie willen drinken.
  Binnenkort verkrijgbaar bij Makita
 • Remeha Cascade Selectietool
  Voer in de Remeha Cascade Selectietool de gewenste specificaties in en de perfecte cascade-installatie wordt automatisch berekend. Via de tool bestel je ook eenvoudig de benodigde producten bij Wasco.
  Gebruik de cascade-tool
 • Wie zit waar op social media?
  Newcom voert elk jaar in Nederland een groot onderzoek uit naar het gebruik van social media. hieruit blijkt dat WhatsApp in 2018 het grootste platform is, gevolgd door Facebook en YouTube. Instagram groeit momenteel het hardst. Handig voor als je wil weten waar jouw doelgroep zit.
  Lees het volledige onderzoek

 • Zonnepanelen op het dak? Dan kun je ondernemer worden
  Met zonnepanelen wek je niet alleen maar duurzame energie op, je kunt er ook nog eens ondernemer mee zijn. Bij aanschaf van de panelen en de installatie wordt btw betaald en die mag nu teruggevraagd worden bij de Belastingdienst.
  Besluit Europese Hof: eigenaren zonnepanelen zijn ondernemer
 • Snel 3D-printen met de Zortax M300
  Even snel op de klus een kraan printen? Fabrikant Zortax heeft een handzame 3D-printer ontworpen die makkelijk mee kan naar een klus. De nieuwste versie (M300) plug and play 3D-printer is 300 x 300 x 300 en heeft 27 liter tot zijn beschikking.
  Zortrax M300
 • Loo with a view
  Het bestaat echt: een competitie rondom het toilet met het beste uitzicht ter wereld. De Toilet Tourism Awards, georganiseerd door mytravelsearch.com, werden vorig jaar gewonnen door een toilet van Toowoomba Portable loo die te vinden is in Coburg Peninsula in Australië. Vanuit het toilet kijk je uit over het Coburg Marine Park. "It's like watching a National Geographic documentary while sitting on the loo", aldus één van de bezoekers.
  Meer loos with views zien?

 • Ben jij klaar voor de nieuwe privacywetgeving?
  De wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt eraan. Nederland voert op 25 mei 2018 deze nieuwe wet in, waarmee persoonsgegevens beter beschermd moeten worden. Ben jij al helemaal klaar voor de AVG?
  Dit moet je weten over de AVG
 • Wilo-assistent
  In deze app vind je alles over pompen. Dit is jouw persoonlijke assistent voor productinformatie, duurzame tips en tricks (ook voor klanten) en het berekenen van kosten en besparingen. Bovendien kun je er ook eenheden mee omrekenen en helpt de app je met het plannen en installeren.
  De Wilo-assistent app
 • Handige social media-tips
  Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het vinden of helpen van klanten gebeurt ook steeds vaker via LinkedIn, Facebook of Twitter. Hoe kun je social media nou echt slim inzetten voor je eigen bedrijf? Met dit handige boek 'Social Media Smaakmakers' heb je allerlei praktische tips en trucs bij de hand.
  Bestel het boek

 • Grohe Pro app
  Deze app van Grohe geeft je toegang tot de producten en diensten van Grohe en biedt alle nodige informatie voor service en ondersteuning tijdens en zelfs buiten het werk.
  Download de Grohe Pro App
 • Warm volk, die Romeinen
  Het waren de Romeinen die het principe van de centrale verwarming uitvonden. Het zogenoemde hypocaustum werd omstreeks de 2de eeuw v.Chr. door Gaius Sergius Orata die zijn visvijvers ermee verwarmde.
  Wiki: hypocaustum
 • Old2New App
  Siemens biedt via deze app een online database aan vervangingsproducten voor verschillende HVAC producten. Zoek het oude product en de app matcht de opvolger.
  Download de app voor iOS

 • Evapolar evaSMART
  Een persoonlijke luchtverkoeler die voor jou de lucht gezond maakt. Het enige wat dit apparaat van je vraagt is een beetje water. In ruil daarvoor kan de evaSMART de lucht voor je koelen, vochtig maken en stofvrij maken. Tegelijkertijd weet het ook schimmels en bacteriën. Je kunt de evaSMART overal gebruiken. Een hete zomer is voor jou geen probleem meer met dit apparaat.
  Evapolar
 • Aardgasvrije wijken: een banenmachine?
  Het binnen 20 jaar aardgasvrij maken van gebouwen in Nederland leidt tot gemiddeld 11.000 extra banen per jaar in de bouw- en installatiesector. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en TKI Urban Energy. De onderzoekers stellen dat duurzame wijken een 'banenmachine' zijn.
  Lees meer bij de NVDE