Abonneer je gratis!

Tot je dienst!

Kemp Installatie: op zoek naar efficiënte logistiek en gemak

Kemp Installatie is een installatiebureau voor warmte/kou ventilatie en sanitaire installaties. Het bedrijf is gevestigd in Amstelveen en is vooral actief binnen de utiliteitsbouw, luxe woningbouw, renovatie en de laatste paar jaar ook veel in de hotelbranche. Al zeven jaar maakt Kemp Installatie gebruik van de dienst Bouwlogistiek van groothandel Wasco voor dit soort projecten. Paul Zuidervaart, projectleider bij Kemp Installatie en gespecialiseerd in sanitaire installaties, vertelt hoe deze dienst hem helpt bij het klaren van de klus.

De samenwerking tussen Wasco en Kemp Installatie begon met de levering van sanitair. De projecten bij Kemp Installatie bleven groeien. Door die groei ontstond er meer behoefte aan efficiënte logistiek en gemak. “We liepen tijdens de montage steeds meer tegen tijdsdruk aan”, vertelt Paul. “We kregen grote hoeveelheden goederen aangeleverd en monteurs moesten eerst alles uitpakken, uitzoeken en naar de juiste verdieping brengen voordat men kon monteren. Inbouwreservoirs worden met alle aansluitingen en bijbehorende afbouwsetjes door de fabrikanten verpakt in die heel grote, zware kartonnen dozen. Dat wilden wij niet meer, want het kost ons veel moeite en tijd om dat op het werk uit te pakken.” Paul ging naar aanleiding hiervan met Wasco om de tafel zitten over hoe dit beter aangepakt kon worden.

“Nu worden inbouwreservoirs uitgepakt op de klus geleverd”

De dienst Bouwlogistiek van Wasco was de oplossing voor Paul. Hiermee zorgt Wasco voor levering van goederen op de bouwplaats, in de juiste samenstelling, volgens planning en met afvoer van het verpakkingsmateriaal. “Wasco heeft ervoor gezorgd dat de inbouwframes niet in kartonnen dozen werden aangeleverd, maar bijvoorbeeld in kratten. Wasco kwam op de bouwplaats kijken om te zien hoeveel ruimte er is om materiaal kwijt te kunnen en te verplaatsen. Nu worden inbouwreservoirs uitgepakt op de klus geleverd, waardoor wij niet meer met de afvoer van het afval zitten. Afbouwsetjes worden apart geleverd, bij elkaar, zodat deze niet meer op de bouw rondslingeren met de kans dat we ze kwijtraken.”

Sneller werken op de bouwplaats
De dienst bespaart volgens Paul een hoop tijd en moeite voor iedereen op de bouwplaats. “Onze monteurs kunnen echt doen waar ze voor zijn; het afmonteren van de badkamer. Ze hoeven zich niet te bekommeren om een rubbertje ergens, want dat zit op dat moment allemaal in de kratten.” De samenwerking tussen Kemp Installatie en Wasco is gegroeid. Daardoor kan er sneller gewerkt worden op de bouwplaats. “Het verpakkingsmateriaal dat overblijft, gaat weer terug in de lege kratten. Karton en plastic worden gescheiden en die kratten worden door de transporteur weer meegenomen wanneer hij de volgende set komt leveren.”

De samenwerking verloopt goed volgens Paul. “We vliegen samen zo’n project aan. Dat gebeurt al in het voortraject. Op het moment dat er bij renovatie met de sloop van de bestaande badkamers begonnen wordt, gaan wij al langs en kijken hoe we het straks aan willen pakken. Van tevoren maken wij dan een afroepschema met wanneer we wat geleverd willen hebben. Dat is het uitgangspunt. Als er wijzigingen vanaf de bouwplaats komen, hebben we daar contact over met Wasco.” Al die inspanningen van beide partijen helpen Paul verder om zijn doel te bereiken, namelijk het leveren van een topprestatie.