Abonneer je gratis!

Projecten & Installateurs

 • Met RFID naar een perfect voorraadbeheer
  Wasco was de eerste groothandel die alle artikelen uit het onderdelenassortiment voorzag van een zogenoemde RFID-sticker. Met het RFID-concept wil Wasco voorraadbeheer slimmer, effi ciënter en preciezer maken. De dienst helpt onder andere bij het verkrijgen van de perfecte voorraad in de servicebus. Breman Service Rotterdam maakt gebruik van het concept en directeur Cor van den Heuvel weet waarom. 
  We halen de angst van monteurs om mis te grijpen weg
 • Van gasfabriek naar aardgasloos hotel
  Het in april dit jaar geopende Conscious Hotel Westerpark in Amsterdam is een boegbeeld voor duurzaamheid. Het bestaat enkel uit materialen uit duurzame bronnen én het is het eerste aardgasloze hotel van Nederland. Dat laatste is extra bijzonder omdat het hotel is gevestigd in een Rijksmonument dat onder andere diende als werkplaats voor de Westergasfabriek. MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling is verantwoordelijk voor deze bijzondere transformatie van historisch pand naar hotel. Bart van den Berg (MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling) geeft uitleg over dit opvallende project.
  De luchtbehandelingskasten staan op veren om geluidsoverlast te voorkomen
 • Installateur 2.0: CV & Warmtepomp BV
  De wereld van installateurs verandert in sneltreinvaart. Nieuwe producten en technieken, andere vormen van klantcontact, duurzaamheid, digitalisering, al deze ontwikkelingen vragen om een andere benadering van het vakgebied. Hoe speelt een ‘installateur 2.0’ hier op in? Wim Vervoorn heeft het bedrijf CV & Warmtepomp BV opgericht en vertelt waarom hij een installateur 2.0 is. 
  Je moet de klant echt leren hoe de installatie werkt

 • Met ijs naar Nul op de Meter
  Het klinkt bijna als fantasie, maar het is mogelijk: door middel van bevriezing en ontdooiing naar Nul op de Meter. Sjaak Schipper, de eigenaar van Schipper Installatie BV, maakte het mogelijk bij een woning in Huizen.
  "Verwarmen met ijs!"
 • Installateur 2.0: Casper van Leeuwen
  Ons vakgebied verandert in sneltreinvaart, maar als je installateur 2.0 bent ga je daar gemakkelijk in mee. Deze keer is Casper van Leeuwen van Nuoveni de installateur 2.0. Zijn verhaal begint eigenlijk in Australië.
  "Duidelijk maken hoe interessant duurzame technieken zijn"
 • Tot je dienst! Kemp Installatie: op zoek naar efficiënte logistiek en gemak
  Kemp Installatie is een installatiebureau voor warmte/kou ventilatie en sanitaire installaties. Het bedrijf is gevestigd in Amstelveen en is vooral actief binnen de utiliteitsbouw, luxe woningbouw, renovatie en de laatste paar jaar ook veel in de hotelbranche. Al zeven jaar maakt Kemp Installatie gebruik van de dienst Bouwlogistiek van groothandel Wasco voor dit soort projecten. Paul Zuidervaart, projectleider bij Kemp Installatie en gespecialiseerd in sanitaire installaties, vertelt hoe deze dienst hem helpt bij het klaren van de klus.
  Lees meer

 • Gasloze wijk in de praktijk in Heiloo
  Een wijk met 19 volledig gasloze, vrijstaande villa’s die uitblinken in duurzaamheid. Dat is de wijk Het Oosterzand in Heiloo. Deze woningen beschikken allemaal over een grondgebonden warmtepomp. De warmptepompen zijn een grote blikvanger van het project. De apparaten zorgen voor de verwarming, koeling en warmwatervoorziening van de woningen.  Climapartners uit Heerhugowaard is verantwoordelijk voor het plaatsen van de warmtepompen. Directeur-eigenaar Fred de Vries vertelt over het bijzondere project.
  Lees meer
 • Installateur 2.0: Martijn Verspeek
  Het installateursvak verandert razendsnel. De ontwikkelingen vragen om een ‘installateur 2.0’ die efficiënt, digitaal, snel en servicegericht is. Installateur Martijn Verspeek heeft zijn eigen visie op dit thema. Hoe zorgt hij dat zijn bedrijf klaar is voor de toekomst?
  Lees meer